Wie is Christian GERARD ? - MT prod
Français français
English english
Nederland nederland
Deutsch deutsch

Wie is Christian GERARD ?

Christian GERARD is een jonge Belgische auteur – componist, geboren op 31.08.1971, gehuwd en vader van 3 kinderen.s

Hij is afkomstig uit Sambreville, maar na een verblijf in Frankrijk (Nancy) en in het Groot-Hertogdom Luxemburg (Clervaux) ,woont hij nu in Bastogne.

Hij heeft een diploma van het Koninklijk Conservatorium van Bergen. Hij is leraar klassieke accordeon, notenleer, harmonie en keyboard (synthesizer) Na lessen te hebben gegeven in diverse Belgische, Franse en Luxemburgse muziekscholen, geeft hij tegenwoordig les in de muziekschool van Echternach (Groot-Hertogdom Luxemburg)

Naast zijn werk als leraar is hij eeen gepassioneerd comonist. Reeds vele jaren componeert hij in diverse stijlen, met een bijzondere klemtoon op muziek voor kinderen. Ter gelegenheid van de geboorte van zijn dochtertje in 2002 bracht hij een CD met wiegeliedjes uit : « Le Chant des étoiles » (Het Lied van de sterren). Dit album had snel succes en er werden 13.000 exemplaren van verkocht in verschillende Europese landen !

Voor deze wiegeliedjes, alsook voor latere C. D.’s ,krijgt de artiest aanmoedigingen en felicitaties van het Belgische koningshuis alsook van personen als Yves DUTEIL, Gilbert MONTAGNE.

Een essentieel onderdeel van zijn werk is de pedagogische muziek. Door zijn ervaring in het onderwijs, heeft Christian GERARD didactisch materiaal ontwikkeld dat speciaal geschreven is voor het onderwijs in muziekscholen, academies en conservatoria (partituren).

"Presto, de kleine muzikant", ontworpen door Christian GERARD, leert muziekinstrumenten ontdekken en herkennen. Dit pedagogisch materiaal heeft de Prijs van de Jury aan Spel van het jaar 2007 door de Belgische Spel Federatie ontvangen ! (meer informatie over dit spel)

Christian GERARD componeert ook elektronische muziek,en is actief in het illustreren met geluiden (demo). Bijvoorbeeld, deze muziek gecomponeerd voor het spectakel « Epona » dat uitgevoerd werd op het koninklijk paleis op 30 augustus 2009 ter gelegenheid van het 50 jarig huwelijksjubuleum van onze vorsten. Buiten de koninklijke familie waren er vele andere personaliteiten aanwezig. (ministers, ...) (uittreksel).

Enkele facetten van de artiest

- Uitvoering voor prins Filip bij de inhuldiging van een wetenschappelijk tentoonstelling in het expo paleis van Namen.
- Uitvoering voor het groothertogelijke koppel van Luxemburg bij hun blijde intrede in Grevenmacher.
- Concert met Michel FUGAIN.
- Een accordeon-stage met Wjatscheslaw Semyonov, internationaal concertant, componist,pedagoog en professor aan het ‘Institut GNESSIN’ te Moskou en het conservatorium van Rostov.
- Arrangementen en harmonisaties van muziekstukken.
- Dirigeren van muziekgroepen en koren.
- Organist.
- Talrijke concerten (Klassieke muziek, opvoeringen voor kinderen, variété avonden).